Ben Somers String Band [UK]



Ben-somers-single

De Ben Somers String Band is een groep van talentvolle muzikanten uit London en omgeving geformeerd rond singer/songwriter, contrabassist en saxofonist Ben Somers. De band is een graag geziene gast in het Londonse pub-circuit heeft onder andere Marcus Bonfanti (Boom Band), Kirk Bowman (Flats and Sharps), Leanne Thorose en Kieran Towers in de gelederen. Daarnaast zag de band b.v. Bruce Molsky als gast.

Daarnaast geeft Ben regelmatig les voor “Sore Finger Summer Schools”: http://www.sorefingers.co.uk/
En geeft hij Jazz/Saxofoonles aan de Bermondsey academy in London

 

 

 

 

 

 

 

BEN SOMERS – (Contrabas / Saxofoon & Singer/songwriter) heeft gespeeld met o.a. Dr. John, Bruce Molsky, Dirk Powell, Mollie o’Brien, Mike Marshall, Russ Barenberg & Darol Anger.
Ben groeide op in een huis waar muziek de boventoon voerde. Luisterend naar alles van Vivaldi tot Art Pepper, tot Willie Nelson, ontwikkelde hij zich tot een uiterst veelzijdig muzikant, en treedt hij tegenwoordig beroepsmatig op in de meest uiteenlopende genres, zoals: folk, country, bluegrass, western-swing, als begeleider van vele US sterren. Daarnaast is hij ook veel in Engeland te horen en te zien, en wij hebben het geluk om hem hier te hebben in Nederland. Ben is een zeer druk bezet sessiemuzikant in Londen en speelde en toerde met artiesten uit de meest uiteenlopende genres (zoals: Taylor Swift, Seal, Mika, Jonathon, Dizzee Rascal, Edwards & St. Paul & the broken bones)