De Parel van Zuilen


Loading Map....

Address
burgemeester Norbruislaan 17
Utrecht


3555 ED
Netherlands


De geschiedenis van De Parel van Zuilen gaat terug tot de 17e eeuw. In het huis zijn elementen uit die tijd aangetroffen. Het huis, zoals het er nu bij staat, kreeg vanaf 1830 zijn huidige vorm, in fasen. Hoogstwaarschijnlijk is De Parel van Zuilen begonnen als een hofstee die later steeds is uitgebreid met verdiepingen en aanbouwen. De tuin dateert van 1911. Een jonge tuin dus, vergeleken bij het huis.

De poort met de naamsteen dateert uit de 17e eeuw en vormde vroeger de toegangspoort over een brug over een sloot.

Parelsessies

De Parel van Zuilen beschikt over een groot podium met alle faciliteiten. En omdat een mens niet kan leven van brood alleen, stimuleren wij muziek op een mooie historische plek. En wat voor muziek. We zoeken het in de wereldmuziek, de Folk, de gypsy, de bluegrass, kortom, de muziek die tot de ziel gaat omdat er een ziel in zit. Sinds januari 2013 zijn wij gestart met de Parelsessies en vanaf 1 september 2014 is er (bijna) elke maandagavond muziek. Kijk voor een snel overzicht op de agenda wat er op stapel staat. Er zit muziek in Zuilen, en dat laten wij graag horen. Hieronder staat alles wat we tot nu toe weten.

Onze programmeur is Joost van Es (van Four Wheel Drive en nog veel meer) en heeft deze indrukwekkende lijst met schitterende gekte samengesteld. Voor alles over de parelsessies zijn wij en hij bereikbaar via cultuur@deparelvanzuilen.nl

Upcoming Events

  • No events in this location