The Lasses & Kathryn Claire live at Roots Tuesday


Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 10/10/2017
8:30 pm - 11:30 pm

Location
Sociëteit Matrix

Categories


Geweldige samenzang, intieme liedjes en karrenvol speelplezier, dat kenmerkt een optreden van The Lasses en hun Amerikaanse vriendin Kathryn Claire. Na een toevallige ontmoeting in Mulligans Irish Bar in Amsterdam besloten de drie vrouwen samen door Amerika te touren, langs de westkust van Oregon en Washington. Een Nederlandse tournee volgde al gauw. Inmiddels zijn Margot, Kathryn en Sophie al toe aan de zevende tour samen. Elke keer komen er nieuwe liedjes bij over het reizen, het leven en de liefde.

Naast eigen werk spelen The Lasses en Kathryn Claire de mooiste traditionals uit het Ierse, Schotse en Amerikaanse folkrepertoire. De vrouwen weten als geen ander de passie en het plezier van de folk voor het voetlicht te brengen. Met drie heel verschillende stemmen en de klanken van viool, bodhrán en akoestische gitaar is een concert van The Lasses en Kathryn Claire toegankelijk en uniek.

“De vrouwelijke Crosby, Stills & Nash” zijn in de herfst van 2017 weer in Nederland te horen. Op 10 oktober staan ze bij Roots Tuesday @ Matrix Rotterdam.

Meer info: bart@ruido.nl
Meer informatie over The Lasses en hun concerttour: www.thelasses.nl.

Ook hebben de vrouwen nu een gezamenlijk album, live opgenomen in De Parel van Zuilen. Dit album is verkrijgbaar via http://thelasses.bandcamp.com/ en natuurlijk bij de optredens.

Voor meer informatie, mail naar mailthelasses@gmail.com.

Entree: €12,-
Zaal open 20:00u