TRIO TANGO EXTREMO!


Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 12/04/2015
2:30 pm - 4:15 pm

Location
Voormalig Kantoorpand RET Remise Sluisjesdijk

Categories


Trio Tango Extremo

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst ‘opmerkelijk’ te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland geconcerteerd, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken.
De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble.

Het repertoire van de groep is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’.

De groep heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de muziek uit het Argentijnse Río de la Plata gebied en diverse cross-overs vanuit het tango nuevo idioom. Op nationaal gebied heeft het ensemble een niet snel meer weg te denken plaats in het Nederlandse muziekleven weten te veroveren. Tango Extremo speelt op de meest uiteenlopende podia, variërend van jazzfestival tot klassieke concertzaal tot tango salon.

Het ensemble heeft de afgelopen zes jaar onder andere getoured in Spanje, Italië, Kroatië, Mexico, Turkije, Kurdistan, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, België, Zuid-Korea, Uruguay, Portugal, Ierland en China. In november 2009 tourde de groep zeer succesvol langs twaalf grote theaters in China, waaronder in Beijing, Shanghai, Ningbo, Hefei en Nanjing. Daarop volgden concertreizen naar o.a. Rusland, China, Zuid-Afrika, Botswana, Groenland en Uruguay. In augustus 2009 stond Tango Extremo als enige niet-Argentijnse orkest op het ‘Buenos Aires Tango Festival’ in Argentinië: het meest prestigieuze tango festival ter wereld.

 

LINE UP TRIO TANGO EXTREMO
Tanya Schaap                       viool
Rob van Kreeveld               piano
Sandor Kem                          contrabas

 

EEN TOELICHTING OP DE MUSICI

Tanya Schaap – viool
Oprichtster en artistiek leider is violiste Tanya Schaap. Studeerde Klassiek viool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Vervolgens vertrok zij naar Argentinië om daar verder te studeren bij Fernando Suarez Paz (de vaste violist van de legendarische bandoneonist en componist Astor Piazzolla). Buiten deze groep ook speelt in het ‘Café de los Maestros’ orkest uit Argentinië. Daar neemt zij samen met diezelfde Fernando Suarez Paz de vioolpartijen voor haar rekening. Met dit orkest, het Argentijnse antwoord op de Cubaanse Buena Vista Social Club, tourt zij over de hele wereld.

Rob van Kreeveld – piano
Pianist Rob van Kreeveld is zoals men zegt een ‘musician musician’. De peetvader van een nieuwe generatie pianisten in Nederland. Een bijzondere improvisator in zowel Klassieke- als Jazzmuziek. Rob heeft een ellenlange staat van dienst met een uidagende tegenstrijdigheid, zoals zijn muzikale directie bij Paul van Vliet tot een CD opname met Stan Getz. Als docent is hij verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.

Sandor Kem – contrabas
De Hongaarse bassist Sandor Kem studeerde contrabas aan het conservatorium in Rotterdam en vervolgde zijn studie in Amerika aan het UNT, waar hij studeerde bij grote meesters als Rufus Reid, Eddie Gomez en Mike Richmond. Sandor sloot zijn master studie met groot succes af aan het conservatorium van Rotterdam. Tegenwoordig is hij ‘first call’ in de scene en speelt in verschillende formaties waaronder het Malando orkest, de Benoit Martiny Band, de Goksel Yilmaz band en vanaf dit theaterseizoen bij Tango Extremo.

 

DISCOGRAFIE                                                                                                     

  • ‘El Silencio’ (Munich Records, Sundisc (Taiwan), 2003
  • ‘Una Cosa Diferente’ (Munich Records, Sundisc (Taiwain), 2004
  • ‘Érase una vez..’ (Maxanter Records The World Series), 2007
  • ‘Carnaval de Bueons Aires’ (Maxanter Records The World Series), 2008
  • ‘Fantango’ (Maxanter Records The World Series), 2011
  • ‘Toujours Bizarre’ (Maxanter Records The World Series), 2011

 

MEDIA

Voor meer informatie over de groep verwijs ik graag naar de volgende sites:
www.tangoextremo.com
www.myspace.com/quintetotangoextremo
www.facebook.com/quintetotangoextremo
www.jwajazz.nl